renée coralie van beek

De Expirienz: Hartstuk

De Expirienz: Hartstuk class=

Bernard en Hildegard zijn twee acteurs op leeftijd die in het verleden furore hebben gemaakt bij het gerenommeerde theatergezelschap: Toneelgroep Spelenderwijs. Bernard verliet plotseling de groep. Hildegard bleef tot het bittere eind. Door de culturele kaalslag die over Nederland trok, ging Spelenderwijs ten onder.

Nu, in 2025, heeft Bernard “De Expirienz” ontwikkeld, waarin hij ‘theater’ op geheel eigen wijze laat voortleven. Hij combineert de technische mogelijkheden van 2025 met theater om de crowd een unieke belevenis te geven.

Met ‘De Expirienz: Hartstuk’ kijken Jordy en Renée in een glazen bol en schetsen een dramatisch toekomstbeeld voor de theaterwereld in 2025. Een stuk over vriendschap, technische mogelijkheden, theater anno nu & anno 2025 en dat alles met een flinke dosis nostalgie, humor en woordterror. Kortom, een ervaring, een ‘Expirienz’, die je niet wilt missen!

De voorstelling begint op de premièreavond van ‘De Expirienz’ waar Bernard en Hildegard elkaar na een lange tijd toevallig (?) weer tegenkomen. Waar Hildegard trouw blijft aan het klassieke theater, denkt Bernard goud in handen te hebben met zijn ‘Expirienz’. In hoeverre kan techniek het theater reanimeren? Wat is er over van hun vriendschap? Kan de chemie van vroeger leiden tot een nieuw begin, of is dat ook op sterven na dood?

Spelers en makers:
Gastspeler:
Lichtontwerp:
Eindregie:

Renée Coralie van Beek en Jordy Vogelzang
Mustafa Himdi
Rinke Bartelink
Jorn Laponder