renée coralie van beek

Het Kunstapparaat

Het Kunstapparaat class=

Het Kunstapparaat was een interdisciplinair theatergezelschap bestaande uit Freya Rijnders (schrijver/dramaturg), Jorn Laponder (regie), Eva Arends (vormgever) en Stan Verberkt (componist).

Als actrice heb ik aan twee projecten meegewerkt:

Exitus in dubio est (2016)

Petrus en Petra zijn de beruchte eigenaren van café De Hemelpoort. Na jaren dolende zielen richting een vonnis te hebben geloodst, bezwijkt Petrus. Hij weet het niet meer, met alle gevolgen van dien. Want als Petrus het niet meer weet staat de Godganse mensheid voor een dichte poort.

EXITUS IN DUBIO EST is een tragikomische voorstelling over het verdwijnen van de hemelse regels in een aards spelletje dat leven heet.

Aarde aan Arnold (2013)

Aarde aan Arnold was de afstudeervoorstelling van Jorn Laponder binnen zijn opleiding Docerend Theatermaker op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Hij combineert hierin elementen van het klassieke Italiaanse Commedia dell’arte met Italiaanse Opera en hedendaagse (caravan) dramatiek.

Een energieke, groteske, tragikomische voorstelling over de wil contact te maken en de keiharde muur die miscommunicatie heet. Hoe maak je contact als iedereen is opgehouden met luisteren? Wat is gezelligheid? En hoe communiceer je met enkel een belletje?

Concept en regie:
Tekst en dramaturgie:
Muziek compositie
Zang:

Vormgeving:
Spel:

Jorn Laponder
Freya Rijnders
Stan Verberkt
Marleen Everink
Laetitia Gerards
Eva Arends
Renée Coralie van Beek
Shana Croonen
Hans Koning
Tom Strik
Noah Tamo